keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Iltapalaa

Perjantai-illan ruokadilemma on varma. Kaikkia väsyttää, kaikilla on nälkä, ja kukaan ei haluaisi tehdä mitään. Viimeviikolla perjantainen ruokakriisi ratkaistiin clubileivillä.





Tykötarpeiksi tarvittiin maustamatonta kanan rintafilettä, pekonia, cheddar-sulatejuustoa, tomaattia, salaattia, punasipulia ja valmisaiolia. Tämä versio tuskin on kaikista klassisin clubileivän muoto, mutta nälän se vei pikkuvaivalla. Kaikki paistettavat ainekset paistettiin, leivät paahdettiin, ja sen jälkeen kaikki vaan yksinkertaisesti kasattiin keoksi.



Kasaamisvaiheessa


Koska nälkä oli melkoinen, kyytipojaksi tehtiin myös simppeleitä ranskanperunoita. Kokonaiset perunat pestiin huolellisesti ja siivutettiin, sekä pyöriteltiin oliiviöljyssä ja päälle ripoteltiin hippunen suolaa. Perunat olivat uunisssa leipien valmistamisen ajan ja hieman kauemminkin, tästä viisastuneena perunat kannattaa laittaa hyvissä ajoin uuniin jotta ne ehtivät kypsyä clubileipien kaveriksi.






Edessä on työntäyteinen viikonloppu, mutta silti perjantai-iltana on lähes pakollista syödä jotain herkullista, kuitenkin helposti ja yksinkertaisesti. Huomasin mainoslehtisestä elävien sinisimpukoiden olevan tarjouksessa, joten huomenna luvassa on perjantairuokana kattilallinen simpukoita- todellista pikaruokaa! Simpukkapostaus on siis tulossa.





Älkää totelko keittiön seinällä möllöttävää kylttiä, vaan nauttikaa perjantai-iltana helposta ruoanlaitosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti