- Lämmin kävely. Vastusta sohvan vetovoimaa ja lähde kävelylle. Ota suunnaksi sopivan kävelymatkan päässä sijaitseva kahvila, ja lataa korvalappustereoihin hyvää musiikkia. Kun pääset perille, osta kuppi teetä tai kaakaota, ja hakeudu johonkin omaa silmääsi mielyttävään paikkaan nautiskelemaan kupposestasi ja omasta rauhasta. Keskusta-asujan ehdoton suosikki on hyvin aukioloajoin varustettu Cafe Ursula, ja teekupposen höyryävässä lämmössä voi ihailla synkkenevän syysmeren aaltoja vierestä lähtevän laiturin nokasta käsin.
- Hemmottelua makunystyröille ja näpertelyä sormille. Arkena ei tarvitse taantua syömään harmaata arkiruokaa, joskus on lupa myös herkutella. Nopea, kohtuullisen kaloriystävällinen ja äärettömän herkullinen vaihtoehto on katkarapuiltapala. Osta pakastealtaasta kokonaisia keitettyjä katkarapuja ja hanki niiden kylkeen vihersalaatin ainekset. Pikasulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan, ja kata pöytä kauniisti. Nosta katkarapuvati keskelle pöytää, ja vietä mukava iltahetki kynttilänvalon (ja katkaravunkuorien) kera. Vinkiksi kerrottakoon että syötävän lihan saa helpoiten esille katkaisemalla ensin katkaravun pään irti, kuorimalla sen jälkeen pois hännän ja selkäpanssarin, ja lopuksi nyppäisemällä jalat irti lihasta. Itse pidän tästä iltapalasta erityisesti siksi, että rapujen kanssa näpertely pakottaa istumaan rauhassa pöydän ääreen, eikä ruokaa tulee hotkaistuksi tv:n ääressä.
- Those were the days. Parisuhdekkin kaipaa joskus piristystä tiukan arkirutistuksen keskellä. Yllätä puolisosi illallisella ja mukavalla muistelulla. Mikään ei varmasti piristä tehokkaammin harmaata tiistai-iltaa kuin rappukäytävään asti leviävä ruoan tuoksu, kynttilämeri ja mukavaa musiikkia. Jo pienellä rahalla ja vaivalla saa aikaiseksi helpon ja maistuvan kolmen ruokalajin illallisen, ja hyvä viini kruunaa hetken. Tee alkuruoaksi esimerkiksi yksinkertainen keko mozzarellasta, tomaattisiivuista ja basilikasta, ripottele päälle sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöjyä. Pääruoaksi loihdit nopeasti al denteksi keitettyä pastaa, parmesanlastuja, oliiviöljyä, mustapippuria ja pakastealtaasta sulatetun tonnikalapihvin. (Tonnikalapihvi paistetaan aivan kevyesti, liian kypsä tonnikala maistuu ja näyttää kengänpohjalta). Jälkiruoaksi riittää hyvin esimerkiksi muutama yksittäispakattu konvehti tai pallo hyvää jäätelöä.
(kuva: Imagepark)
Nautitaan arjesta syksyn pimenevienkin hetkien ajan, ja iloitaan siitä että meillä on neljä vuodenaikaa- myös se pimeä, kylmä ja märkä! MariaW suuntaa nyt sikainfluenssarokotetta ottamaan- syksyn pimeyteen ei tarvita enää saparoa ja kärsää.
On vielä jokseenkin pakko kommentoida kirjoitusajankohdan kellonaikaa- kello on 13.52 päiväsaikaan, ei suinkaan neljä aamuyöllä... Kukahan osaisi neuvoa miten kellonajan saa kohdilleen?
VastaaPoista