Vaan on meillä kokkailtukkin. En muista ikinä aiemmin syöneeni madekeittoa, joten tämä sesonkiherkku piti nyt ottaa testaukseen. Varoituksen sana, nämä kännykällä räpsityt kuvat eivät ole kovin kauniita saati ruokahalua herättäviä, mutta kyllä tämän herkun arvoisia.
Tältä herkku näytti valmiina- kalakeitolta. Mausta kuitenkin tietää heti, ettei nyt popsita mitä tahansa pakasteseitiä. Joku on kuvaillut mateen makua hieman muskottipippuriseksi, mitä mieltä sinä olet?
Herra Made ostettiin valmiiksi nyljettynä Kauppahallista, sillä epäilen että allekirjoittaneen nylkemisoperaation jälkeen Herra Made olisi saattanut löytyä esimerkiksi osina tai palasina keittiön seiniltä...
Kun ostatte valmiiksi nyljettyä madetta, älkäähän sitten hyvänen aika sentään kieltäytykö perkuujätteistä!
Valkoinen osa on mateen maksa, ja se antaa napakan lisämaun keittoon. Punaiset pussukat ovat mateen mätiä, jonka kilohinta on kaupassa 100 euron luokkaa. Mädille riitti kalakauppiaan mukaan käsittelyksi että lypsimme mädin pois pussukoista ja pakastimme loisten varalta- nyt pakastimessa odottelee siis melkoisen arvokas satsi tätä herkkua vaikkapa blinien päälle laitettavaksi! Nam.
Madekeiton ohje:
1 made maksoineen
5 perunaa
3 porkkanaa
muutama laakerinlehti
muutama maustepippuri
1-2 sipulia
purkki smetanaa
n. 1litra vettä
suolaa maun mukaan
(nökäre voita)
Ensin keitimme Mateen ruotoineen vedessä, keittoaika oli noin 20-25 minuuttia. Tämän jälkeen keitinvesi säästettiin, ja made irroteltiin ruodoistaan ja jäähdytettiin. Keitinveteen lisättiin muut ainekset smetanaa ja madetta lukuunottamattaa, ja annettiin kiehua kunnes perunat lähes kypsiä. Lopuksi mukaan lisättiin mateen liha ja smetana. Voinökäreen voi lisätä maun mukaan valmiiseen keittoon.
Kokeilkaahan tekin tätä kausiherkkua, ja kertokaa mitä piditte! Onko teillä omia madekeitto-ohjeita?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti